TV3 promociona l’independentisme en la seva programació infantil


TV3 ha decidit anar un pas més enllà en la seva tasca d’adoctrinament de l’independentisme català i s’ha marcat un nou objectiu: els nens.

El passat 12 de setembre, el Super 3 -el canal infantil de la televisió de la Generalitat- va dedicar la meitat del seu informatiu diari a un reportatge sobre la participació dels nens en la Via Catalana cap a la Independència, la cadena humana independentista que va tenir lloc el dia anterior.

El programa recull l’experiència d’una família que es desplaça fins a un punt de la cadena a la província de Tarragona, i entrevista a diversos nens que expliquen per què participen en la mobilització secessionista.

«Estic aquí per reclamar que som un país [per Catalunya]», diu un dels menors. «Perquè vull la independència de Catalunya», apunta un altre. «Venim a fer la cadena per a la independència i a reclamar que ens deixin ser independents», afegeix Sergi, de 14 anys.

«Vinc a lluitar per tenir la independència de Catalunya»

Clara, de 12 anys, assenyala: «Sóc independentista i vull que Catalunya sigui un país lliure». Estel, de 13 anys, és més contundent: «Vinc a lluitar per tenir la independència de Catalunya. Si ho volen tants catalans, al final Espanya potser s’haurà de rendir i podrem tenir la independència».

En el reportatge no falten els grups de nens abillats amb estelades entonant càntics independentistes («volem la independència, volem Països Catalans») i una veu en off que subratlla que «gairebé tothom coincideix que ahir [per l’11S] va ser un dia històric», i afegeix: «Segur que tots els que hi vau ser ho recordareu durant molt temps». El programa acaba amb un resum d’imatges de nens a la Via Catalana.

El nacionalisme a les escoles

La utilització dels nens per part del nacionalisme català no és cap novetat. Fa un any va saltar la polèmica en conèixer-se un programa realitzat per una televisió local de Deltebre (Tarragona) en un col·legi. Durant 24 minuts, els nens eren animats per la locutora a parlar amablement sobre la independència de Catalunya.

Una anàlisi detallada dels llibres de text utilitzats a l’escoles catalanes confirma que aquest és un dels àmbits en el qual el nacionalisme ha posat més interès des d’un principi.

En els últims mesos també s’ha generat una altra important polèmica en constatar que els responsables de diversos centres públics permetien penjar símbols independentistes a les façanes dels col·legis, cosa que també és habitual a l’interior de les aules.

http://www.cronicaglobal.com/ca/notices/2013/09/tv3-promociona-l-independentisme-en-la-seva-programacio-infantil-512.php

Autor: agarcime

Nacido en Liétor (Albacete) el 7 de febrero de 1980. Actualmente acabando la carrera de derecho en la Universitat de Barcelona, especializándome en Derecho Laboral.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *